Moje polecane przepisy:

  • Sernik nowojorski z owocami
  • Marynata do karkówki na grill
  • Bułki jogurtowe
  • Pieczarki faszerowane mięsem
  • Surówka z nowalijek

Twarożek z rzodkiewką

Twarożek z rzodkiewką to idealne, pyszne i proste rozwiązanie na śniadanie i nie tylko . Doskonale smakuje z każdym rodzajem pieczywa lub można wykorzystać go jako nadzienie do wytrawnych babeczek lub faszerowania warzyw . Szczególnie uwielbiany wiosna i latem gdy mamy dostęp do warzyw dojrzewających w słońcu . Twarożek z rzodkiewką można przechowywać w lodówce 2 dni . Jest doskonałym dodatkiem do ziemniaków czy mięs z grilla . 

Czytaj więcej: Twarożek z rzodkiewką

Placki ziemniaczane tradycyjne

 

 

Podaję Ci przepis na pyszne placki ziemniaczane tradycyjne , nie rozpadają się , są delikatne w środku i chrupiące z zewnątrz . Najlepsze odmiany ziemniaków które idealnie nadają się na placki to takie które nie rozpadają się podczas gotowania , są sypkie i mączyste . Zrobienie placków ziemniaczanych nie zajmuje wiele czasu a są smaczną przekąską czy dodatkiem do obiadu a nawet deserem .Są podawane ze śmietaną i cukrem czy z solą albo wytrawnymi dodatkami smakują równie dobrze jako przekąska , danie główne czy deser - w końcu ziemniak w Polsce jest tak tradycyjnym warzywem jak jabłka owocem i chyba nie ma domu w których te warzywa i owoce nie są podawane na stół pod różnymi postaciami . 

Czytaj więcej: Placki ziemniaczane tradycyjne

Paszteciki z kapustą i grzybami

Zapraszam  Cię do prostego przepisu na paszteciki z kapustą i grzybami z ciasta francuskiego . To najprostszy przepis dla Kogoś Kto nie ma czasu robić od początku ciasta ,a francuskie ciasto wymaga poświęcenia czasu . Paszteciki najczęściej spożywamy podczas Wigilii Świąt Bożego Narodzenia ,więc chociaż tu można śmiało zaoszczędzić na przygotowaniach. Paszteciki wszystkie znikają . Robiłam je już "od ręki " i odgrzewane i muszę przyznać , że odgrzewane wcale nie tracą na jakości a nawet są lepsze .

Czytaj więcej: Paszteciki z kapustą i grzybami

Racuchy drożdżowe z jabłkiem

 

 

Racuchy drożdżowe a oryginalnie Bliny - to przepyszna przekąska a nawet jak Kto woli pełen posiłek . Wyróżniają się od tradycyjnych racuchów tym , że zawierają też mąkę żytnią no i oczywiście spulchniaczem są tu drożdże . Na domiar wszystkiego są łatwe w przygotowaniu , więc nie trzeba być super kucharzem by zaskoczyć swoją rodzinę czymś wyjątkowym . Idealnie komponują się z jabłkiem i cukrem - pudrem , ale także jadam z konfiturą wiśniową , czereśniową czy dżemem wieloowocowym . 

Czytaj więcej: Racuchy drożdżowe z jabłkiem

Roladki z ogórka

 

 

Roladki z ogórka z twarożkiem

Jeżeli chcesz zorganizować mini bankiet albo szykujesz półmisek z zakąskami na wyjątkowy wieczór, ten mini twarożek jest idealny by kolorem i smakiem podkręcić Twój zestaw na stole dla gości.

Czytaj więcej: Roladki z ogórka