Zupa pieczarkowa, zawsze odpowiednia na każdą porę roku i każdą okazję, w sam raz na co dzień. Pyszna z grzankami lub gęsta, pełna kolorowych warzyw z wywaru. Z odpowiednimi przyprawami jak tu - wyśmienita.
Zupa serowa- rozgrzewająca, delikatna i kolorowa, bardzo prosta w wykonaniu i podawana z pysznymi chrupiącymi grzankami- coś czego szukasz i koniecznie musi znaleźć się na Twoim stole.
Zupa kalafiorowa zabielana- przysmak wiosenno- letniego stołu. U nas znika do ostatniego talerza. Jest tak pyszna, że na raz muszę ugotować dość spory garnek. Nam najbardziej smakuje ugotowana na kawałku chudego mięsa, więc automatycznie staje się lekkim daniem w sam raz na gorące dni. Z racji swoich właściwości danie jest zalecane do spożycia w szczególności osobom z wrażliwym układem trawiennym lub chorującym na wrzody żołądka.
Przepyszna zupa kurkowa, sezonowa bo najlepiej smakuje z tych świeżo zebranych i lekko zblanszowanych grzybków. Jest delikatna, wyśmienita i bardzo wypada podać ją wyjątkowym gościom. Podkreślony smak przyprawami i warzywami, a na kolejny dzień gdy przejdzie smakami, jest najlepsza.
Botwinka, pyszna i zdrowa wiosenna zupa z młodych buraczków i ich liści. Wypełniona smakiem młodych warzyw, jest tak smaczna, że każdy prosi dokładkę. Wyśmienicie smakuje z gotowanym jajkiem i dużą ilością zieleniny. Bomba witaminowa i eliksir młodości, doskonale wpływa na dobre samopoczucie, łagodzi zgagę i poprawia krążenie krwi.